Lankomumas

Straipsnių peržiūros
379935

GAMINAME MODERNIOJE LABORATORIJOJE

Laboratorija-vieta, kur daromi tyrimai, eksperimentai. Patalpa, kurioje atlikti ieškojimai palengvina mūsų gyvenimą. Vilkijos žemės ūkio mokykloje virėjų specialybės mokines nudžiugino naujai įrengta maisto ruošimo laboratorija. Visas jos plotas suskirstytas į keletą patalpų.

 

Jose – inventorius, skirtas atlikti pirminį maisto produktų paruošimą, pagaminti šaltus ir karštus patiekalus, užkandžius. Elektrinės viryklės, orkaitės, peiliai būsimas specialistes moko viską naudoti pagal paskirtį, laikytis darbo saugos ir higienos normų. Paskutinė erdvė kviečia degustuoti, ragauti  ir, be abejo, diskutuoti bei kurti ieškant tobulesnio sprendimo. Mat, į maisto ruošą šiandien žiūrima ne tik kaip į atsakingą  darbą, bet kaip ir į pomėgį. Patiekalą reikia ne tik su meile gaminti, bet ir estetiškai patiekti.

Modernios virtuvės idėją įkūnijanti patalpa įkurta mokyklos lėšomis. Dabar joje dažnai šeimininkauja virėjų specialybės II kurso mokinės. Merginos ruošiasi technologijų mokykliniam brandos egzaminui, kuris pareikalaus praktinių įgūdžių, reikės atlikti baigiamojo darbo užduotį: pagaminti patiekalą ir jį pristatyti, nurodant naudotų komponentų ypatumus, nepamirštant puošybos.

 

Baigiamasis virėjo specialybės etapas-įgytų kompetencijų ir praktinių įgūdžių demonstravimas kvalifikacinio egzamino ir technologijų brandos egzamino metu, kuriuos šiais metais ruošiasi laikyti 48 mokiniai.    Šiuolaikinės virėjos privalo gerai išmanyti patiekalų gaminimo technologijas, jų patiekimo būdus, mokėti dirbti su moderniais technologiniais virtuvės įrengimais. Šiandienos gyvenimas maisto gamintojams kelia naujus iššūkius-maitinti ne tik kokybišku, bet ir vertingu, sveikatą puoselėjančiu maistu. Švara ir modernumu tviskanti maisto kūrimo laboratorija ugdo darbo kultūrą, padeda suvokti aplinkos įtaką žmogui ir jo mitybai, pateikia šiuolaikiškos virtuvės modelį.