Lankomumas

Straipsnių peržiūros
379935

PROJEKTAS: „LIETUVOS KULINARIJOS IR ETNINIO PAVELDO IŠSAUGOJIMAS IR PUOSELĖJIMAS 2016“

Vilkijos žemės ūkio mokyklos komanda 2016 m. spalio 27 dieną dalyvavo „Lietuvos kulinarijos ir etninio paveldo išsaugojimas ir puoselėjimas“ varžytuvėse, kurios vyko Kauno socialinių paslaugų ir statybos verslo darbuotojų profesinio rengimo centre. Dalyvaudami šiame projekte mokiniai skatinami stiprinti tautos vienybę, toleranciją, bendrinės kalbos ir tarmių kultūrą, susipažinti su regionų papročiais.

Šiais metais projekto tema – krikštynos. Tai vienas svarbiausių žmogaus gyvenimo įvykių.

Varžytuves tarp aukštaitijos profesinių mokyklų sudarė 3 konkursai:

  1. Komandos prisistatymo konkursas
  2. Kulinarijos paveldo konkursas
  3. Etnokultūros žinių konkursas

Varžytuves vertino organizatorių sudaryta komisija, susidedanti iš VŠĮ „Kulinarijos paveldo fondas“, Lietuvos literatūros ir tautosakos instituto, Lietuvių liaudies kultūros centro atstovų, regionų etnokultūros specialistų, Centro metodininkų.

 

Mūsų komanda: (Ramunė Geštautienė DA3; Dominykas Barkauskas A30; Justinas Cilišauskas A30; Milda Rimkutė V23; Joana Kavaliauskienė DA2) pasirodė puikiai, visi buvo apdovanoti padėkos raštais ir atminimo dovanėlėmis.

Neformalaus švietimo organizatorius Virginijus Štilpa.